Jíst duha ovoce a zeleniny každý den, Äîthe světlejší, tím lépe. Ovoce a zelenina jsou základem zdravé výživy, Äîthey s nízkým obsahem kalorií a živin husté, což znamená, že jsou plné vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny. Ovoce a zelenina by měly být součástí každého jídla a vaše první volba pro svačinu, Äîaim pro nejméně pět porcí denně. Antioxidantů a dalších živin v ovoci a zelenině pomáhá chránit proti některým typům rakoviny a dalších nemocí.

Jasnější, hlubší barevné ovoce a zelenina obsahují vyšší koncentraci vitamínů, minerálů a antioxidantů, Äîand různé barvy poskytují různé výhody. Některé velké volby jsou:
- Zelení: Zelení jsou baleny s vápník, hořčík, železo, draslík, zinek, vitaminy A, C, E a K, a přispět k posílení krevního a dýchacího systému. Být dobrodružné se svým zelených a pobočky i mimo světlé a tmavě zelené salát, Äîkale, hořčice greenů, brokolice, čínské zelí jsou jen některé z možností.

- Sweet zelenina: Přirozeně sladké zeleniny přidat zdravé sladkosti na vaše jídlo a snížit vaše chutě jiných bonbónů. Některé příklady sladké zeleniny jsou kukuřice, mrkev, řepa, sladké brambory nebo sladké brambory, zimní squash, a cibule. - Ovoce: širokou škálu ovoce je také velmi důležitý pro zdravé výživy. Ovoce obsahuje vlákninu, vitamíny a antioxidanty. Bobule jsou rakovina-boj, jablka poskytují vlákna, pomeranče a manga nabízejí vitamin C, a tak dále.

Vyhněte se: Ovocné šťávy, které mohou obsahovat až 10 lžiček cukru na šálek, vyhnout nebo zřeďte vodou. Konzervovaného ovoce je často v sladký sirup a sušené ovoce, zatímco vynikajícím zdrojem vlákniny, může být vysoký obsah kalorií. Vyhněte se smaženou zeleninou, a ty s dresinky nebo omáčky, Äîtoo mnoho nezdravých tuků a kalorií.

0 Komentář